Lode (10) stuurt debiele klasgenoten de laan uit

door The Vremde Mirror

Sedert Lode (10) klas 5B heeft overgenomen in Regina Pacis te Hove heeft hij al zijn klasgenoten afgedankt uitgezonderd zijn beste vriend Gilles (11) en juf Gwenny. Die laatste moet voor haar plaats vrezen nu Lode een monsterbod heeft gedaan op meester Rob uit 5A.

hockey

Als meerderheidsaandeelhouder van 5B voert Lode enkele opvallende hervormingen door. ‘Ik bezit 70% van de aandelen, Gilles 30%. Logisch dan dat ik het onderwijs zo efficiënt mogelijk wil inrichten in functie van Gilles en vooral mezelf.’

‘Loom, achterlijk, ze vallen nog liever ter plekke dood dan hun kapitaal te investeren in een eigen kekke start-up.’ Zo omschrijft Lode zijn ex-klasgenoten die hij één voor één ontsloeg. ‘Die lamme sufferds remden mijn persoonlijke ontwikkeling op zowel emotioneel als cognitief vlak. Met hun debiele vragen, stupide opmerkingen en beroerd Frans ook altijd. Dan nog gezwegen over hun gebrekkige concurrentiekracht en rentabiliteit in een intellectueel afstompende omgeving.’

‘Ik pleit al veel langer om klassen samen te stellen op basis van het aantal luxewagens thuis op de oprit,’ bepleit Gilles terwijl hij van een gin-tonic nipt na de hockeyles. ‘Je kan je niet deftig op later voorbereiden als je niet kan wennen aan alle privileges, maar moet omgaan met het broedsel van armtierig klootjesvolk dat naar cyclocross kijkt.’

Of juf Gwenny een vast contract krijgt, is nog onduidelijk aldus Lode. ‘Zolang de onderhandelingen met meester Rob in het slop zitten, wordt ze wekelijks geëvalueerd. Vorige week maakte ze nog een fout tegen de subjonctif plus-que-parfait van acquérir. Toen heb ik haar drie dagen op non-actief moeten zetten.’