Sven Nys kondigt afscheid aan van afscheid

door The Vremde Mirror

Gewezen veldrijder Sven Nys zal op 17 maart 2064 afscheid nemen van zijn afscheid. Dit kondigde hij aan in zijn afscheidstournee. Tot dan blijft hij gewoon afscheid nemen.

nys3

De veldrijder bekend van zijn tweets en duels met Bart Wellens, Mario De Clercq en verlepte handtastelijke dames van middelbare leeftijd beseft dat het een emotioneel moment wordt. ‘Er zullen tranen vloeien. Vermoedelijk niet meer bij mezelf, maar toch zeker bij mijn zoon Thibau, familie, vrienden en al mijn trouwe fans.’

‘De kogel is al door de kerk hoe het afscheid van mijn afscheid eruit zal zien,’ vertelt Nys. ‘Het wordt deze keer geen lucratieve tournee, maar één sobere plechtigheid. Een moment van bezinning.’

Toch stelt hij zijn fans meteen gerust. ‘Ik wil niet de zoveelste sporter zijn verslaafd aan roem die geen afscheid kan nemen. Daarom dat ik tot en met 17 maart 2064 iedere dag wel ergens afscheid neem. Een loodzware opdracht die niet lukt zonder 100% voor mijn vak te leven en er dag en nacht mee bezig te zijn.’

De geruchten dat hij geen afscheid kan nemen van zijn afscheid drukt Nys zo vakkundig de kop in. Een datum voor het afscheid van het afscheid nemen van zijn afscheid kondigt hij later nog aan in een emotionele afscheidsspeech.