Antiterreuracties voortaan aansluitend op Thuis

door The Vremde Mirror

De VRT heeft dan toch een deal gesloten met de federale politie. Voor een niet nader genoemd bedrag zullen antiterreuracties voortaan aansluitend op Thuis plaatsvinden. Het vaste tijdstip moet kijkers een zeker houvast geven.

Voortaan gewoon in primetime.

Voortaan gewoon in primetime.

De onderhandelingen tussen de federale politie en de VRT sleepten al lange tijd aan. De federale politie eiste geld, terwijl de VRT garanties wilde over nietszeggende beelden en onvoldoende info om onbevestigd nieuws en geruchten te kunnen verspreiden.

Toen de politie aan de onderhandelingstafel dreigde met invallen in het weekend of ’s nachts bond de VRT in. Deze zag dat vanwege besparingen niet zitten en verhoogde dus haar bod gevoelig.

Hoofdredacteur van Het Journaal Björn Soenens kirt van plezier. ‘Een lucratieve deal voor iedereen. Een antiterreuractie aan het eind van de namiddag verdwijnt algauw tussen de plooien van de dag. Livebeelden van een auto die wegrijdt, een geparkeerde politiewagen en een man die de straat oversteekt en nog meer van zulke spetterende constructieve journalistiek horen in primetime thuis.’

Wanneer de eerstkomende antiterreuractie in primetime plaatsvindt, is nog onduidelijk. ‘Ik vul ten laatste dit weekend de Doodle in,’ belooft Soenens.