NASA ontdekt astronomisch begrotingsgat met loep

door The Vremde Mirror

Een primeur in de geschiedenis van de NASA. De ruimtevaartorganisatie heeft een astronomisch gat ontdekt zonder gebruik te maken van een telescoop. Susan (43) van het onthaal had genoeg aan alleen een vergrootglas omdat ze thuis haar leesbril was vergeten.

nasa

Het grootste begrotingsgat ontdekt de afgelopen eeuw en zo dicht bij de aarde. Volgens eerste schattingen is de omvang zelfs groter dan de schuldenberg van Real Madrid en FC Barcelona tezamen.

Sterrenkundigen staan voor een raadsel hoe dit begrotingsgat zich onder de radar kon vormen. Naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van allerhande astrofysische processen waarbij ballast uit het verleden een monstrueuze aanblik kreeg door toedoen van een mysterieuze kracht van verandering.

Andere bronnen spreken van een fout in de administratie. ‘Dat is te gemakkelijk,’ oordeelt sterrenwichelaar Eric Van Rompuy. ‘Ik waarschuw hier al lichtjaren voor. Het gat blijft om onverklaarbare redenen ook maar uitdijen. Wat als het naar hier komt? Ik wil weer niet de doemdenker zijn, maar je kan daar beter al eens over nadenken.’

Het begrotingsgat krijgt voorlopig de naam Belgicus Super-T-Arvum 3200-000000. Volgens astronomen is er door het aanhoudende harde besparingsklimaat geen leven mogelijk.