Albanese maffia opent intern tuchtonderzoek

door The Vremde Mirror

De Albanese maffia opent een tuchtonderzoek tegen zichzelf. Op zijn minst vier leden zouden banden hebben met de Antwerpse politie. Zij worden voorlopig geschorst.

antwerpen

Er is mogelijk een link tussen de Antwerpse politie en de Albanese maffia. Die laatste spreekt in een persbericht van de zwartste bladzijde in haar geschiedenis.

‘Enkele leden zouden systematisch misbruik gemaakt hebben van hun lidmaatschap bij de Albanese maffia om te infiltreren in een groepering van bedenkelijk allooi als de Antwerpse politie. Laten we een kat een kat noemen, dit is een smet op ons blazoen.’

‘De vier brengen ons dagelijks functioneren, ons voorbeeldig corrupt gedrag en onze geloofwaardigheid in gevaar. De genoemde feiten zijn te pijnlijk en te schokkend om zomaar in de doofpot te stoppen. Je moet zeggen zoals het is: ze doen denken aan die van criminele organisaties.’

Een anoniem lid getuigt. ‘Er waren al langer vermoedens, maar toen één van de vier onomwonden pleitte om een crèche binnen te vallen, begon te schieten op veertienjarige voorbijgangers en zich abonneerde op ’t Scheldt wisten we genoeg.’

Binnen de Antwerpse politie zouden de vier zich hebben beziggehouden met het gebruikelijke gamma aan praktijken als afpersing, fietsers tergen en racisme. ‘We hopen dat dit niet waar is,’ benadrukt de Albanese maffia. ‘Maar blijf maar eens toonbeeld van onberispelijk gedrag in zo’n bedrijfscultuur.’

De open communicatie lijkt een pleister op een houten been. De Napolitaanse maffia en UNIZO hebben de Albanese maffia al een gebrek aan ethiek verweten.