Drugsbendes vallen binnen bij Antwerpse politie

door The Vremde Mirror

De meest vooraanstaande drugsbendes uit Antwerpen en de nabije omgeving hebben huiszoekingen verricht op het hoofdkwartier van de Antwerpse politie. ‘Niks doen was geen optie meer.’

oudaan

Het gebeurt niet vaak dat rivaliserende drugsbendes de handen in elkaar slaan. ‘Nood breekt wet. De leefbaarheid van Antwerpen staat op het spel.’

De drugsbendes zijn opvallend karig met commentaar. Wel is geweten dat er bezwarend materiaal is gevonden zoals matrakken, een vlag van het Vlaams Blok, vuurwapens, cash geld, drugs en clandestien opgenomen videoboodschappen ingesproken door de leider van de Antwerpse politie.

De gespierde aanpak van de drugsbendes past in hun strijd om de controle over de stad niet definitief te verliezen aan crapuleuze bewindsvoerders en groeperingen. ‘Dat kan alleen met nultolerantie, kordate optredens en welgemikte opiniepeilingen,’ klinkt het in koor bij de drugsbendes.

Opmerkelijk is dat enkele leden van de drugsbendes eerder al in opspraak kwamen door hun verleden bij de Antwerpse politie. ‘Iedereen verdient een tweede kans,’ zo stelden de bendes zich destijds begripvol op.

Des te opmerkelijker is er dat bij de inval op het hoofdkwartier niemand aanwezig was. Geruchten dat de Antwerpse politie vooraf gewaarschuwd is voor deze gecoördineerde actie klinken steeds luider. Politiekenners spreken van een ongelukkige timing. De razzia vond plaats in volle lunchpauze terwijl het buiten mooi weer was.

De voortvluchtige agenten worden nu opgespoord. Twee van hen zijn al opgepakt toen ze met loeiende sirenes naar de frituur reden. Het hoofdkwartier van de Antwerpse politie dan weer wordt bewaakt door de drugsbendes tot alles in beslag is genomen, de straatwaarde daarvan is bepaald en doorverkocht op de zwarte markt.