Stefan verhoogt activiteit op Facebook tegen terreur

door The Vremde Mirror

Terwijl velen met de handen in het haar zitten hoe nu verder, verhoogt Stefan (38) uit Liedekerke zijn activiteit op Facebook. ‘Nu niet versagen, anders hebben de terroristen gewonnen.’
facebook3

‘Wat we hier missen zijn mensen met een uitgesproken mening die deze ook nog eens durven verkondigen op internet.’

Stefan windt er geen doekjes om. Het is meteen de reden waarom hij nu ook tijdens de werkuren voltijds boodschappen verspreidt via Facebook. ‘Ik zie mezelf als product en voorvechter van de onbegrensdheid van het vrije woord.’

Een warme daad en een waardevol gebaar. Het mag dan niet verwonderen dat Stefan op veel respect kan rekenen. ‘Ik verstrek informatie over de neteligste kwesties in enkele simplistische zinnen. Mensen kunnen zo’n hapklare brok duiding in warrige tijden wel appreciëren.’

‘Belangrijk is om dingen te schrijven die je nergens anders leest. Eergisteren, gisteren en vandaag al driemaal postte ik een reactie waarin ik alle moslims en IS over één kam scheer. Gemiddeld 17 likes, daar hebben de terroristen niet van terug.’

Toch zijn er ook valkuilen in Stefans job. ‘Een gebrek aan inspiratie is veruit het vervelendst. Dan denk ik: moet ik weer de band tussen sossen en IS uitleggen? Opnieuw verkondigen dat men de jeugd beter een vechtsport aanleert in plaats van met krijt het trottoir laat bekladden? Dan herformuleer je weleens, gebruik je een uitroepteken meer dan anders. Maar daar mag je niet bij stilstaan.’

Stefans actie krijgt meteen navolging. Ook Bart (45) uit Antwerpen is zo vol van woede dat hij heeft besloten de rest van de maand louter en voltijds via kranten en VTM te communiceren.