Marc Wilmots weigert ontslag Marc Wilmots

door The Vremde Mirror

Bondscoach van de Rode Duivels Marc Wilmots heeft zijn ontslag aangeboden, maar Marc Wilmots heeft dat geweigerd. ‘Marc heeft me uitdrukkelijk gevraagd aan te blijven. Zulk vertrouwen doet deugd.’

wilmots

‘Ik zag het aankomen dat Marc zijn ontslag bij mij zou aanbieden,’ geeft Marc Wilmots toe. ‘Was er dan een specifieke aanleiding? Niet meteen. Maar een goede bondscoach voelt zoiets perfect aan.’

‘Mijn antwoord lag dan ook al klaar. Marc, zei ik, je maakt nooit fouten. Je levert voorbeeldig werk. Je bent te belangrijk voor de groep. Je bent een tactisch genie en een visionair. Denk aan de stabiliteit van het land. Een ontslag is niet aan de orde.’

Met dat antwoord kon Marc Wilmots leven. ‘Ik was het onmiddellijk met Marc eens. Ik ben te onmisbaar om het terrein nu te verlaten. Het land heeft me nodig. Echt verrast dat hij mijn ontslag weigerde, was ik niet. Ik ken Marc ondertussen al een beetje en weet dat hij aan mijn goddelijke volmaaktheid niet twijfelt.’

Toch aarzelde Wilmots nog heel kort. ‘Maar toen Marc zei dat ik en alleen ik de man ben om de Rode Duivels naar een vroegtijdige exit op het EK te loodsen, wist ik: ik blijf aan.’