Onbekende drones verliezen verdachte pakketjes

door The Vremde Mirror

Onbekende drones met een Romeins kenteken hebben vanochtend en vannacht over het hele land behalve in Brussel verdachte pakketjes verloren. DOVO is massaal uitgerukt. Het terreurdreigingsniveau is verhoogd van 3 naar 4.

paaseieren

De ravage is enorm. Duizenden (voorlopig cijfer) tuinen van veelal gewone mensen zijn bezaaid met eivormige gekleurde objecten. Het ene al wat groter en bonter dan het andere. Ze liggen werkelijk overal, vaak op plaatsen waarvan je denkt: hoe verzin je het toch?

DOVO is ingeschakeld om deze verdachte voorwerpen gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Om de onderbemanning bij DOVO te compenseren, worden er kinderen ingezet om alle verdachte pakketjes op te sporen. Zij kunnen door hun gestalte ook vaak in smalle ruimten. Het is voor kinderen ook zondag, klagen mensenrechtenorganisaties.

‘Een krater in mijn gazon, maar veiligheid voor alles. We kunnen weer verder met ons leven,’ vertellen de ouders van Emma (8) nadat DOVO langskwam. ‘De paaseieren zijn dit jaar heel goed verstopt. Helpen jullie mee zoeken?’ Emma roept vanuit de tuin haar ouders. ‘We komen eraan schat!’

Deze daden van terreur zijn nog door niemand opgeëist. Volgens bronnen binnen het onderzoek zouden de drones een Romeins kenteken hebben, wat kan wijzen op banden met de Italiaanse terreurgroep AnsaldoBreda, maar ook IS en de Boerenbond zijn nog in de running.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft al beloofd fors te reageren. ‘Wie de daders ook zijn, elk in het openbaar achtergelaten object levert ze een GAS-boete van 150 euro op voor sluikstorten.’