Fascisten beledigd: ‘Wij zijn geen voetbalhooligans’

door The Vremde Mirror

Nazi’s en fascisten uit het hele land eisen in een gezamenlijke verklaring meer respect. ‘Stop met ons uit te maken voor voetbalhooligans. We zijn een stuk beschaafder.’

fascisten

Je ziet het wel vaker. Media die het hebben over voetbalhooligans, terwijl ze eigenlijk fascisten en nazi’s bedoelen.

Die laatsten zijn die imagoschade grondig beu. ‘Kwaadwilligheid. Linkse media willen onze reputatie besmeuren,’ aldus beroepsfascist Tjörven (38).

Het onderscheid met de huis-tuin-en-keukenvoetbalhooligan lijkt bij momenten subtiel. ‘We brengen de Hitlergroet. We verkondigen fascistoïde praatjes. We maken amok zonder na te denken over mogelijke consequenties, al doen we dat anders ook niet. Wat kunnen we nog meer doen?’ zucht Tjörven.

Voor collega Rolf (44) is het verschil duidelijk. ‘Een fascist heeft meer gevoel voor empathie. Na vijf oproepen om alle moskeeën plat te branden postte ik gisteren nog een foto van een schattig katje, zo met heel onschuldige oogjes, op Facebook. Dat zie ik een voetbalhooligan niet gauw doen.’

Daarom organiseerden nazi’s en fascisten gisteren in Brussel een gezamenlijke Mars voor meer Respect & Verdraagzaamheid jegens nazi’s en fascisten en verstoorden hierbij een serene herdenking. ‘Dit moet ons imago redden. We laten ons niet langer beledigen en stigmatiseren. Alleen N-VA en Vlaams Belang lijken die wens te respecteren. Maar alle steun, ook die uit verwachte hoek, doet deugd,’ besluit Rolf.