Wat is er geworden van Bart De Wever?

door The Vremde Mirror

Hij leidt al 45 minuten een teruggetrokken bestaan. Helemaal in de anonimiteit verzeild, stellen weinigen zich nog de vraag: wat is er geworden van Bart De Wever (politicus)?

weverke

Op het moment van dit schrijven is het al drie kwartier stil rond Bart De Wever. Geen journalist die hem belt, geen medium dat over hem schrijft (nu ja) en helemaal alleen op de wereld. Het is een tragische en pijnlijke exit voor het grootste wonderkind in Vlaanderen sinds Frank Vandenbroucke (wielrenner).

Om uw geheugen op te frissen: wie is Bart De Wever nu ook alweer? Bart De Wever (1970) was de ooit zo populaire politicus van rechtsconservatief Vlaanderen die nooit verlegen zat om een krasse uitspraak.

Herinner u zijn vermaarde uitspraken over socialisten, vluchtelingen, socialisten, racisme en socialisten. Echt verfrissend was dat. Die hoorde je lange tijd alleen maar op bijeenkomsten van gemarginaliseerde politieke partijen in ruige schipperscafés, maar hij voorzag ze van een laagje vernis en bouwde er zijn populariteit op.

Behalve politicus was De Wever ook een begenadigd quizzer, een fervent hardloper, een dieetgoeroe en een columnist. Dat lijkt inmiddels eeuwen geleden, want zoals dat zo vaak gaat met omhoog geprezen talenten haken zij onderweg ergens af en heeft algauw niemand nog oog voor ze.

Volgens boezemvriendin Liesbeth vond het kantelpunt in Barts leven vorig jaar plaats. ‘Het was zes uur ’s ochtends, hij ging joggen in het Rivierenhof en er was alleen een cameraploeg van VTM aanwezig. Toen wist Bart, ik heb mijn beste tijd gehad.’

‘De ene dag ben je onmisbaar, de volgende dag kennen ze je niet meer. De harde wetten van de politiek,’ weet Kim Geybels die hem een opbeurend kaartje vanuit Thailand zal sturen.

We zochten De Wever zelf op die naar eigen zeggen de drukte niet mist. ‘Ik ben nu burgemeester in een Vlaamse stad. Daarnaast ben ik om een beetje bezig te blijven ook nog voorzitter van een politieke partij in Vlaanderen, het grootste kijkcijferkanon van VTM en zit ik naar het schijnt ook in de Kamer. Ik houd wel van die luwte.’