Referendum brengt raad: Holocaust echt gebeurd

door The Vremde Mirror

Uit een referendum blijkt dat 46% van de Nederlanders meent dat de Holocaust echt is gebeurd. Een zware klap voor de negationisten, want tegen alle verwachtingen in denkt amper 34% van de Nederlanders van niet, 20% stemde nou.

referendum

Er stond gisteren heel wat op het spel. Nederland kon zich in een referendum eindelijk uitspreken over de Holocaust.

Geen absolute meerderheid is van mening dat de Holocaust echt gebeurd is, maar het ja-kamp, vooraf bestempeld als underdog, komt toch als grote triomfator uit de race.

Het nee-kamp begonnen als topfavoriet aan dit referendum daarentegen zit in zak en as. Vooral de interne versnippering en de proteststemmers, mensen die redeneren dat men verwacht dat je nee stemt in een referendum en dus ja stemmen, deden de negationisten de das om.

‘Ik roep ook maar wat, ik heb niet de tijd gehad me te verdiepen in de materie,’ geeft ja-stemmer Thierry (33) toe. ‘Dus hebben mijn emoties mijn stemgedrag bepaald. Ik zag dat Holocaust met een hoofdletter wordt geschreven. Ik ben al van kindsbeen af een hevig voorstander van meer christelijke feestdagen.’

Opvallend weinig negationisten die openlijk wensen te reageren. Rosie (39) wel. Zij kan haar ontgoocheling maar net de baas. ‘Dit is democratie. De stem van een egotrippende brulboei met een matrozenpetje heeft dezelfde waarde als die van de meest belezen historicus. Hoe lang kunnen we dat nog tolereren?’

De Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) schikt zich naar de uitslag. ‘We kunnen dit niet zomaar negeren. Hoewel het referendum slechts raadgevend is, is het goed dat het volk de politiek een duidelijk mandaat heeft gegeven om de echtheid van de Holocaust te ratificeren.’