Kritische consument kiest bewust voor verrijkt uranium zonder toegevoegde suikers

door The Vremde Mirror

In de supermarkt staat u in de afdeling superfoods. U bekijkt aandachtig het assortiment verrijkt uranium, leest de etiketten en komt voor de onmogelijke keuze te staan: met of zonder toegevoegde suikers? Met smaak of alles voor uw gezondheid?

supermarkt

Suiker is nefast voor geheugen en metabolisme. Suiker is diabetes. Suiker is kanker. Suiker is doodgaan. Niet verwonderlijk dat steeds meer kritische consumenten bewust kiezen voor uranium zonder toegevoegde suikers.

Maaike (37) is zo’n kritische consument. ‘De energetische waarde van verrijkt uranium is van nature al hoog genoeg. Moet elk product soms suiker bevatten?’

Ook moeder van twee kinderen. ‘Door de zoete, plakkerige smaak is verrijkt uranium met toegevoegde suikers populair bij kinderen. Ze staan moe op, lepelen een potje naar binnen en ogen direct stralend. De suikerarme variant lusten ze niet, maar die meng ik nu in hun cornflakes. Zo krijgen ze toch hun dagelijkse portie verrijkt uranium binnen.’

‘We worden te afhankelijk van suiker,’ waarschuwt consumentenorganisatie Test-Aankoop. ‘Toch is de gesuikerde versie uit de rekken halen te voortvarend, we kunnen mensen hun dagelijkse energieboost die verrijkt uranium geeft niet zomaar ontnemen.’

De producenten van verrijkt uranium noemen de overbezorgdheid zeer selectief. ‘Een heksenjacht. Een beetje suiker, een kleine zonde, intens genieten. Het hoofdbestanddeel blijft wel verrijkt uranium. Laten we dat vooral niet vergeten.’