Solidair zijn met politici: iedereen met pensioen op 41

door The Vremde Mirror

Wordt het niet eens tijd dat de mensen solidair zijn met politici? De vakbonden vinden in ieder geval van wel. In plaats van de pensioenleeftijd naar 67 op te trekken, bepleiten zij dat iedereen gewoon op 41 jaar met pensioen kan.

‘Het is altijd het kleine parlementslid in de Wetstraat dat de dupe is,’ klaagt Rudy De Leeuw (ABVV) aan. ‘Ze mogen geen bezoldigde nevenfuncties verzwijgen om hun hongerloontje aan te vullen, dan klaagt men weer over een gratis tienrittenkaart in eerste klas, nu zouden ze op 67 in plaats van op 41 jaar op pensioen moeten.’

‘Hardvochtig, kil en asociaal,’ zo noemt De Leeuw de maatschappij. ‘Naar de oorzaak waarom nu juist parlementsleden de boeman zijn is het raden. Een beetje meer empathie graag.’

Voor De Leeuw is het duidelijk. ‘Laat het volk zich aanpassen aan de politici, in plaats van altijd andersom. Populisme ten top. De pensioenleeftijd voor politici moet niet omhoog, die voor burgers omlaag. Die werken momenteel boven hun stand. Maar als je die perfide ongelijkheid aankaart, word je verketterd.’

De Leeuw roept op tot harde acties als Jan met de pet niet snel inbindt. Peter De Roover (N-VA) is alvast bereid om te staken. ‘Op de vakbonden kan je gelukkig altijd rekenen. Investeren in straaljagers, maar onder het mom van besparingen en de onbetaalbaarheid van de pensioenen parlementsleden langer doen werken. Een hypocriet, meedogenloos en gevaarlijk discours.’