Patricia vindt kutsfeer op werkvloer belangrijk

door The Vremde Mirror

Volgens uitzendkantoor Randstad vinden werknemers een kutsfeer op de werkvloer steeds belangrijker. Zo ook Patricia (32): ‘Een gezamenlijke verantwoordelijkheid.’

patricia

‘Een bedrijf met een stabiele kutsfeer heeft altijd een streepje voor, werkgevers die zich aantrekkelijk presenteren vallen onherroepelijk af.’

Dat wil niet zeggen dat Patricia alle verantwoordelijkheid van zich afschuift. ‘We moeten allemaal ons steentje bijdragen. Daarom ga ik altijd met de trein naar het werk. Die bezorgt je onmiddellijk een humeur op maat.’

Een doorsnee werkdag van Patricia ziet er als volgt uit: om 08u50 komt ze twintig minuten te laat aan door een lama op de sporen, direct gooit ze een bommetje over de vluchtelingen of de erfenis van paars, op vrijdag nodigt ze een gastspreker uit (gisteren: Rudy De Leeuw), om 10u00 opent ze een pak rijstwafels (niet dat ze die graag eet, maar het kan hier alleen maar een hel worden als we allen onze stinkende best doen, redeneert ze), om 11u00 schoffeert ze enkele collega’s om hun vadsigheid, hierna volgt al snel de lunch die een ideaal platform is om achterklap te verspreiden, wat zich in de namiddag ontspint in een gezellig en dynamisch groepsconflict. Om 17u00 is iedereen blij dat ie naar huis kan.

Voorts heeft ze het ook niet met een vlotte bereikbaarheid van het werk, een mooie verloning en een empathische baas. ‘Dat werkt een gemoedelijke sfeer in de hand. We zouden nog vergeten dat we hier allemaal tegen ons goesting zitten.’

Patricia heeft niets met manisch vrolijke collega’s die er nooit de pest in hebben, altijd goedgeluimd zijn en met complimentjes strooien. ‘Er zijn er altijd die de boel moeten verzieken. Nefast voor de sfeer op de werkvloer.’