Barry mist tweede klasse nu al

door The Vremde Mirror

Arme Barry. Zie hem daar zieltogend wegkwijnen in een hoekje waar anders Antwerp zich verstopte wanneer de bonzen van de licentiecommissie de deuren van hun statige herenhuizen achter zich dichtgooiden. De stakker mist tweede klasse nu al.

Barry (links)

Barry (links)

Het zit Barry niet echt mee. Nadat hij nog zeer recent in 1998 de degradatie uit tweede klasse en het faillissement van FC Tielen te verwerken kreeg, moet hij nu op zoek naar een nieuwe hobby. ‘Ik heb het voetbal toen een ultieme kans gegeven, die is nu wel verprutst.’

Ondanks de treurnis zal hij de talrijke hoogtepunten voor altijd in zijn hart dragen. ‘Het totaalvoetbal van FC Strombeek, het aanvallende voetbal van Vigor Wuitens Hamme, de legendes die het licht zagen in het stadion van Excelsior Virton, de privétribunes op Boussu Dour, de warmte die traditieclubs als Eendracht Hekelgem en WS Brussel uitstralen, de puinhopen van Antwerp, de financiële putten van Antwerp, de vredevolle fans van Antwerp, de soaps met Antwerp, maar met stip op één staat de clasico tussen SV Ingelmunster en RC Zuid-West-Vlaanderen.’

Dat Antwerp toch niet gezwicht is voor promotie vindt Barry zeer herkenbaar. ‘Dat is oprechte liefde voor tweede klasse. Trouw tot de dood. Het was een bijzondere avond. Pintje, teletekstpagina 541 en voor de gelegenheid mijn chicste trainingsbroek uit de kast gehaald. Een mens gaat niet elke dag naar de begrafenis van een kerkhof.’

Het is maar de vraag hoe Barry deze leemte in zijn leven zal opvullen. Op doktersadvies gaat hij niet play-off 2 volgen. ‘Ik ben nog te jong voor een pacemaker.’