Arme kleine zelfstandige verveelt zich dood op de Seychellen

door The Vremde Mirror

Drie jaar. Zo lang verveelt de arme kleine zelfstandige Emmanuel zich inmiddels op de Seychellen. ‘Allemaal de schuld van de asociale regering-Di Rupo die de hardwerkende middenstanders het graf injaagt.’

seychellen

Alcoholvergiftiging, verveling, de nieuwste roman van Griet Op de Beeck, Emmanuel (41) is al ettelijke malen aan de dood ontsnapt sedert hij op de Seychellen vertoeft. ‘Ik kan geen cocktails, azuurblauwe zeeën en wuivende palmbomen meer zien.’

Dat is niet zijn enige probleem. ‘Ik krijg mijn geld niet op,’ zucht Emmanuel. ‘Een gevolg van de crisis, de inwoners hier produceren trager dan ik geld kan uitgeven. Maar ze staken tenminste niet.’

Deze arme kleine zelfstandige mag dan al drie jaar op een bar eiland ver van huis zitten, over de actuele politiek ventileert hij graag zijn mening. ‘De asociale regering-Di Rupo maakt alles kapot. In plaats van de kleine zelfstandige voortdurend te pesten, zouden ze beter de langdurig zieken en de luie werklozen eens aanpakken. Decadent gewoon. Maar ja, PS-regering.’

Frontman van UNIZO Karel Van Eetvelt beweent het treurige lot van Emmanuel. ‘Geen alleenstaand geval. Ik hoor schrijnende getuigenissen uit de Kaaiman Eilanden, de Britse Maagdeneilanden en Panama. Getalenteerde ondernemers van hier de wanhoop nabij die in verpauperde gebieden aan de andere kant van de wereld hun heil zoeken. En wat doet de regering? Niets.’

Toch geeft Emmanuel de moed niet op. ‘Een kleine zelfstandige krijgen ze niet zo gauw klein. Ik kom terug en sterker dan ooit. Ik heb toch niks anders te doen.’