‘Een minister heeft als functie geparodieerd te worden’

door The Vremde Mirror

Vlaams minister van leefmilieu en helaas wel meer Joke Schauvliege (CD&V) is niet mals voor humoristisch Vlaanderen. ‘Men lacht te weinig met mij. Een minister heeft als functie geparodieerd te worden.’ Hoofdredacteur van The Vremde Mirror Hervé von Kwakkelstein reageert.

schauvliege2

Volgens Hervé von Kwakkelstein benoemt Joke Schauvliege een gevoelig punt. ‘Ik pleit zeker niet onschuldig.’

Toch meent hij dat Schauvliege ook de hand in eigen boezem moet steken. ‘Het is in haar geval zeer moeilijk om de realiteit te overtreffen. Misschien moet ze wat vaker een interview afzeggen? Het is maar een suggestie. Tot dan is het onwaarschijnlijk dat The Vremde Mirror haar nog zal parodiëren. Veel te gemakkelijk.’

Toch waagt hij een poging. ‘Ik zou een parodie kunnen schrijven op de uitspraak dat ze te weinig geparodieerd wordt. Lekker meta, maar niet meer dan een beetje knip- en plakwerk. Een minister heeft als functie om goed beleid te voeren. Is wel een goeie. Een transportbedrijf in natuurgebied heeft als functie, ah nee 21ste eeuw. Of deze om het af te leren: een boom heeft altijd de functie gehad gekapt te worden. Enzovoort.’

Schauvliege schijnt niet onder de indruk. ‘Duidelijk een vriendje van die middelmatige komiek van een Guy Deprez. Overstijgt zijn niveau alleszins niet. Kun je die laatste zin eens herhalen?’