Staking rectoren KU Leuven treft niemand

door The Vremde Mirror

De rectoren van de KU Leuven leggen vandaag het werk neer. Ze eisen in de eerste plaats meer media-aandacht en betere argumenten. Tot eenieders verrassing blijkt de staking niemand te treffen.

riktorfs

Rik, een rector aan de KU Leuven, getuigt: ‘De balans tussen werk en ongevraagd mijn semi-intellectueel gebral op de mensheid afvuren over kwesties waar ik hoegenaamd niets nuttigs over te vertellen heb, was niet langer houdbaar.’

Een wilde staking was het enige alternatief. Controversieel omdat Mia Doornaert maar op één plaats tegelijkertijd kan zijn. ‘Het is niet omdat je redenen hebt om niet te staken, dat je er geen hebt om het wel te doen. Mensen die oproepen om aan andere mensen te denken, is het meestal om zichzelf te doen. Ze durven het alleen niet hardop zeggen en vermommen zich als moraalridder.’

De staking van rectoren van de KU Leuven wordt in het hele land eigenlijk nergens gevoeld.

Door de geringe invloed van de staking is er ook slecht nieuws. De rectoren van de KU Leuven dreigen de staking neer te leggen. Ook de impact van de staking van Jehova’s getuigen, zakkenrollers en economen is zeer beperkt. Zij gaan om die reden straks alweer aan de slag.