Alleen nog linkshandige spelers op Wimbledon

door The Vremde Mirror

Door de Brexit treden er alleen nog linkshandigen aan op Wimbledon, dat maandag van start gaat. Een eeuwenlange traditie die in ere wordt hersteld.

wimbledon3

Enige tijd geleden tikte de EU Groot-Brittannië op de vingers voor discriminatie op basis van voorkeurshand. Wimbledon mocht rechtshandigen niet weren, tot zeer groot protest van de Britten. Toen de Schot Andy Murray het enige grandslamtoernooi op gras kon winnen in 2013, was dit volgens de meeste Britten dan ook de schuld van de EU.

Een referendum voor of tegen de EU volgde eergisteren. ‘Door rechtshandigen toe te laten werd het voor de kijker een stuk minder overzichtelijk,’ aldus Anthony (44). ‘De EU heeft Wimbledon kapotgemaakt. Met haar bureaucratische regeltjes altijd.’

Mensen met een mening laken de kleinburgerlijkheid van de Britten. ‘Waar gaat de wereld naartoe als we rechtshandigen niet meer mogen uitsluiten en stigmatiseren omdat ze rechtshandig zijn?’ Anthony vraagt het zich af. ‘Enggeestig Europa.’

Ian (32) beaamt die onvrede. ‘Hopelijk krijgen we de oerversie van Wimbledon terug. Zonder net in het midden, met 22 in plaats van twee spelers, een doel aan weerszijden van het grasveld, met een ronde leren bal en niet zo’n onnozel fluogeel balletje en een scheidsrechter die we zo hard als we maar kunnen mogen uitkafferen.’