Moeder misloopt veertig likes na slecht rapport zoon

door The Vremde Mirror

Drama ten huize de familie Celis uit Duffel. Vince (11) kwam met een behoorlijk rapport thuis, dat bleek evenwel onvoldoende om het tot de Facebookpagina van mama Maaike (36) te schoppen.

fblike

Mama Maaike inventariseert. ‘Voor LO 90, voor wiskunde een zeer matige 88, voor Frans 93, voor Nederlands 97 (duh, dat is zijn moedertaal) voor aardrijkskunde 96,5 en voor godsdienst 94.’

‘Dat durf je toch aan niemand vertellen? Het schaamrood komt me al op de wangen. Wat gaan de andere moeders zeggen? Die heeft haar kleine niet in de hand, ze kan hem niet van het voetbal weghouden. Die punten wereldkundig maken? In geen honderd jaar.’

Volgens een eerste schatting misloopt Maaike een veertigtal likes door het ontgoochelende optreden van Vince. ‘De buren, familieleden, twee jeugdvriendinnen, ook nog een like die de mama en papa van Kevin gezamenlijk doneren. De schade loopt al snel hoog op.’

‘Kinderen staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun indolent gedrag,’ meent jeugdpsychiater Peter Adriaenssens. ‘Vooral ouders met een Facebookaccount zijn hier de dupe van en verdienen een betere bescherming.’

Ondanks de malaise geeft Maaike niet op. Ze richtte een zelfhulpgroep voor ouders op die de punten van hun kinderen niet durven delen op Facebook vanwege te miserabel. Deze groep telt inmiddels 28.500 likes.