Aanslag hernemen: geen Belgische slachtoffers

door The Vremde Mirror

Door het ontbreken van Belgische slachtoffers en een gebrek aan aandacht in Vlaamse kwaliteitskranten zal IS de aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanbul van dinsdag jongstleden hernemen. Plaats en tijdstip zijn nog onbepaald.

luchthaven

In de Belgische media is er frappant weinig reuring over de aanslag in Istanbul. Terroristengroep IS laakt hun ongebreidelde chauvinisme. ‘Het leven van een Turk of Oekraïner is evenveel waard als dat van een Belg. Laten we dat niet vergeten.’

Toch beseft IS dat de dienst marketing al beter werk heeft verricht. ‘Nu zullen we nooit weten of en met welke woorden Mia Doornaert, Etienne Vermeersch en Jan Mulder de aanslag afkeuren. En daar doen we het toch voor.’

IS heeft daarom een verrassinkje voor de Belgische pers. ‘We kunnen nog niet zeggen waar en wanneer, maar we gunnen onszelf een herkansing.’

Voor Bart Sturtewagen van De Standaard is dit een schuldbekentenis. ‘IS zal het niet met die woorden zeggen, maar het snapt ook wel dat het nalatig is geweest. Een halve Belg was al genoeg geweest.’

In afwachting blijft de Vlaamse kwaliteitspers over de diepte van de modderplassen op de wei van Rock Werchter berichten en de heroïek van de festivalgangers bezingen.