Even paniek: man onderzoekt wifi-straling in treinen

door The Vremde Mirror

Het was geen alledaags zicht. Een man in een winterjas met uithangende draden op een trein tussen Antwerpen en Brussel. Er brak even paniek uit, maar die bleek naderhand onterecht.

trein3

Mensen verbrijzelden ruiten, liepen gillend van de ene kant van de wagon naar de andere, vertrappelden elkaar, er was ook iemand die veel te luid telefoneerde. Kortom, er brak kortstondig een paniek uit die je alleen bij lang op voorhand aangekondigde treinstakingen ziet.

Lobke (21) keek hoofdschuddend toe. ‘Het is niet omdat je je verdacht gedraagt dat je per se banden hebt met de UGent. Mensen kunnen soms toch zo kortzichtig zijn.’

En inderdaad. De man kon de overgebleven passagiers en het aanwezige treinpersoneel van zijn goede bedoelingen overtuigen toen hij zei verbonden te zijn aan de URaqqa en wifi-straling in NMBS-treinen te onderzoeken.

Door dit voorval kwam de trein met negen minuten vertraging aan in Brussel. Het is nog onduidelijk of de student en de URaqqa voor deze onvoorziene kosten moeten opdraaien.