Grieken: ‘Spelen in Rio ongehoord. Je kunt niet blijven geld lenen’

door The Vremde Mirror

Dat het IOC de Olympische Spelen heeft toevertrouwd aan een armlastige stad met grote problemen snappen de Grieken niet. ‘Geld lenen is gemakkelijk tot er terugbetaald moet worden.’

Rio_2016_banner

‘De Brazilianen hebben niet goed nagedacht over de mogelijke gevolgen van de Spelen,’ stelt de Griekse premier Alexis Tsipras. ‘Ze steken zich dieper dan diep in de schulden om twee weken zakkenvullerij, vriendjespolitiek en hé een sporter, waarna ze zich storten in een jarenlange economische crisis met politieke instabiliteit en massale burgerprotesten. Dat kan ik je zo voorspellen.’

‘Pervers en decadent.’ Tsipras schuwt de grote woorden niet. ‘Want wie zal er Brazilië moeten redden? Niet de baronnen die leven in luxe en weelde en hun feestje hebben gehad, maar de gewone man in de straat, de belastingbetaler die anders al het water aan de lippen voelt.’

‘Laat de Olympische Spelen terugkeren naar hun bakermat,’ suggereert Tsipras tot slot. ‘Dat hoeft niet elk jaar te zijn. Om de vier jaar is ook oké.’