België biedt Max Verstappen asiel aan

door The Vremde Mirror

Mensenliefhebber Theo Francken (N-VA) wil een einde maken aan de lijdensweg van de Monegask Max Verstappen. Die kwijnt weg in het dwergstaatje. Francken biedt hem daarom asiel aan.

Verstappen_Bahrain_2016

Om onduidelijke redenen werd Max Verstappen op het vliegtuig van Maaseik naar Monaco gezet toen hij net 18 was geworden. ‘Onmenselijk,’ vindt Theo Francken. ‘Het kan nog een kind zijn.’

Francken klaagt de wet aan. ‘Er is de letter van de wet, maar de geest telt evenzeer. Verstappen heeft totaal geen affiniteit met Monaco, hij spreekt geen letter Monegaskisch en moet zich aanpassen aan een geheel vreemde cultuur. Hij wordt gedwongen alles wat hij heeft opgebouwd achter te laten. Mijn hart bloedt als ik dit zie.’

De staatssecretaris voor Asiel en Migratie denkt snel een sociale woning te vinden voor Verstappen. ‘Vol is nooit helemaal vol. Zeg nu zelf, zonde van het kapi… menselijk kapitaal mochten we hem niet uit de nood helpen.’

Criticasters verwijten Francken dat Verstappen een voorkeursbehandeling krijgt, want waarom deze Monegask met heimwee naar zijn thuisland redden en alle anderen niet? Francken dient hen van antwoord: ‘Verstappen heeft zijn hele jeugd in België gewoond, zo iemand verdient dan ook alle bescherming hier. Dat heeft alles met menselijkheid te maken.’