Pikachu klaagt Rode Duivels-hype aan

door The Vremde Mirror

Na de smadelijke nederlaag tegen Spanje lijkt de hype rond de Rode Duivels helemaal overgewaaid. Pikachu heeft lang genoeg gezwegen en vraagt zich af waarvoor die hype nu eigenlijk goed is geweest.

pikachu

‘Wat was het gênant hé, dat ophemelen van iedere Rode Duivel alsof het een Mewtwo betreft. Het moet ook niet makkelijk zijn gehypet te worden en jezelf te blijven. Je ziet nu wat ervan komt.’

Pikachu voelt zich niet te beroerd om extra zout in de wonde te strooien. ‘Jagen op voetbaltickets, volksverhuizingen organiseren om met zijn allen als een dwaas te worden verorberd door een scherm, spiegelhoesjes, voetbaltalkshows met Karl Vannieuwkerke, je verzint de overlast zo gek niet of het kon plots allemaal. Heeft het iets opgeleverd? Nee, integendeel.’

‘Ja, we praten met mensen met wie we anders nooit zouden praten. Dat we daartoe anno 2016 kapsones op noppen nodig hebben zegt meer iets over de labiliteit van de mens nu dan over de deugdelijkheid van hypes.’

‘Wat een massahysterie,’ zucht Pikachu. ‘En dat allemaal om ingebeelde glorie. We zijn net allemaal kleine jongetjes. Ik ben blij dat die rond de Rode Duivels voorbij is, maar durf niet te gissen wat de volgende gekte zal zijn.’