Kamer krijgt eigen poppenhoek

door The Vremde Mirror

De kwestie sleept al meer dan vijf jaar aan. Maar eindelijk is beslist dat De Kamer een eigen poppenhoek krijgt. Volgens een studie is een poppenkast overbodig.

kamer3

‘Kristof! Laat de andere kindjes nu ook eens iets zeggen.’ Aan het woord juf Christa die de pers een rondleiding in De Kamer gunt. ‘Ja, er zitten vinnige bazekes tussen.’

De Kamer is een speciaal opvangtehuis voor mensen die wel verouderen, maar wier mentale leeftijd blijft schommelen tussen 4 en 9 jaar. ‘Dat er na jaren getwist in dit overwegend mannelijke gezelschap een poppenhoek komt, moet iets bewijzen,’ aldus een apetrotse juf Christa.

Terwijl ze dat vertelt, ontdekt de pers een jongen die in de hoek van De Kamer staat. ‘Lukske verdient al die aandacht niet. Wanneer hij zijn zin niet krijgt, begint hij ‘Ga terug naar Marokko’ te roepen tegen kindjes die in België geboren zijn. Morgen is er oudercontact, dan wordt normaal gezien snel duidelijk vanwaar zulke praat komt. En dan zullen we ook bekijken of hij hier kan blijven.’

Het is duidelijk dat juf Christa het niet onder de markt heeft met deze bende. ‘Die blèrende jongen is Krisje. Elke keer ze op de koer voetballen, ruziet hij met zijn eigen ploegmaats. Niet zo stoer Theo. En het speelgoed delen met de Franstalige kindjes.’

En zo gaat het maar door. ‘Vincent! Niet op je smartphone tokkelen terwijl anderen aan het woord zijn. Dat is onbeleefd. Jij wilt toch ook aandacht wanneer jij spreekt? Nee, Wouter. Jij hebt al genoeg genuanceerd vandaag. Zuhal, op is op. Hoeveel ballonnetjes heb je vandaag al opgelaten? Ga maar wat spelen met Bartje. Is die nu weer aan het spijbelen? Net nu er straks knutselen met de grondwet op het programma staat.’

Iedereen lijkt met elkaar te spelen, te filibusteren en te bakkeleien. ‘Maar dat is slechts schijn. Ook op die leeftijd is er al kliekvorming merkbaar.’