Clinton en dubbelgangster nek aan nek in peiling

door The Vremde Mirror

Mochten de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag worden georganiseerd, halen zowel Hillary Clinton als de dubbelgangster van Hillary Clinton 52% van de stemmen. De Republikein Donald Trump zou maar 48% van de kiezers kunnen bekoren. Dat zegt een peiling.

hclinton

De verkiezingsstrijd in Amerika is ongemeen spannend. Maar voor hoelang nog? Indien Clinton en haar dubbelgangster samenwerken, halen ze met 104% van de stemmen een absolute meerderheid.

Hoewel hun stijl en woorden niet waarneembaar van elkaar verschillen, ziet Amerika-kenner Björn Soenens dit niet gauw gebeuren. ‘Ze zijn beide verzot op macht en ooit op Bill. Ze beschuldigen elkaar ervan elkaars verkiezingsprogramma te kopiëren. Trump moet van die verdeeldheid profiteren, wil hij het Witte Huis veroveren.’

‘De dubbelgangster van Clinton is bij vele Amerikanen bijzonder populair, omdat ze zegt wat Clinton zegt,’ aldus Soenens. ‘Voorts wordt in belangrijke mate haar authenticiteit geprezen.’

Trump beschuldigt beide politica er nu van onder één hoedje te spelen. In een identieke persmededeling doen Clinton en haar dubbelgangster dit af als nonsens van een gefrustreerde ziel.