Voorzitter N-VA zet De Wever eigenhandig uit partij

door The Vremde Mirror

‘Dit kon niet blijven duren,’ zegt de N-VA-voorzitter. ‘Bart De Wever zorgde voor erg veel onrust binnen de gelederen. Hem eruit schoppen was de enige optie.’

weverke

Het botert al langer niet tussen waar N-VA nu voorstaat en De Wevers standpunten en idealen. Die laatste is nu genoodzaakt met een eigen partij aan de komende verkiezingen deel te nemen. ‘Het wordt een partij die tegen het establishment is zolang ze zelf de macht niet heeft. Je ziet in heel Europa dat het volk dat wel lust. Maar goed, eerst bekijken of ik alleen de kiesdrempel haal. Mocht dat niet lukken vervolgens een kartel vormen met CD&V en dan zien we wel weer.’

Bij N-VA is er namelijk echt geen plaats meer voor De Wever. ‘De Wever en ik zaten nog vrijwel zelden op dezelfde lijn,’ verklaart de N-VA-voorzitter. ‘Als die dynamiek ontbreekt, houdt het op. Dan mag je nog Bart De Wever heten.’

‘Het is schandalig hoe ik door N-VA behandeld word,’ aldus een onthutste De Wever. ‘Heb ik dan echt niks voor die partij betekend?’

Tevens schuwt hij de harde woorden niet. ‘De N-VA met op de kop de voorzitter verloochent de eigen principes. Wie dat maar durft aan te kaarten wordt manu militari geloosd.’

Volgens de wandelgangen zaagde De Wever al langer de poten onder de stoel van de N-VA-voorzitter weg. Twee anonieme N-VA’ers lichten toe. ‘Het leek soms alleen om De Wever te draaien. Het is geen publiek geheim dat hij graag de pers opzocht met krasse uitspraken. Dat kon de voorzitter maar moeilijk verdragen.’