Tieners experimenteren met De Zevende Dag en elektrische fiets

door The Vremde Mirror

Drank? Drugs? De tieners van nu vinden het te banaal. Daarom experimenteren ze met De Zevende Dag en elektrische fietsen. ‘Een onrustwekkende trend,’ waarschuwen tal van experts.

7dag2

Een avondje doordrinken en het bijbehorende coma is voor de jeugd van tegenwoordig niet langer intens genoeg. Liever kijken jongeren in uitgesteld relais naar een halve aflevering van De Zevende Dag.

Artsen waarschuwen. ‘Het coma is veel dieper en de hersenschade is onomkeerbaar. Vooral het in groep kijken is een groot probleem. Men wil niet onderdoen voor elkaar en voor je het weet kijkt een vijftienjarige een hele aflevering van De Zevende Dag uit. Met alle noodlottige gevolgen van dien natuurlijk.’

‘Daarnaast zie je steeds meer vijftien- en zestienjarigen hun toevlucht nemen tot elektrische fietsen. 14 doden en honderden gewonden alleen al in 2015. Maar weinig drugs bieden die garantie.’

Ook Kenneth (15) kon de lokroep van De Zevende Dag en elektrische fietsen niet weerstaan. ‘Zo jong en al zo heftig verslaafd.’ De ouders van Kenneth doen er alles aan om hun oogappel van zijn verslaving af te helpen. ‘Hij mag met onze wagen rijden. We proberen hem aan de drank te krijgen. Of als hij de twee dingen wil combineren, geen probleem. Allemaal zonder resultaat. Wat doen we toch verkeerd?’