Hans snapt niks van het Eandis-dossier maar heeft toch een mening: ‘Ik vind het maar niks dat ik er niks van snap’

door The Vremde Mirror

Hans snapt niks van het Eandis-dossier maar heeft toch een duidelijke mening die geen ruimte laat voor verbeelding: ‘Ik vind het maar niks dat ik er niks van snap.’

eandis

‘Ik probeer me levendig voor te stellen hoe elk Chinees tv-journaal al drie weken opent met het onheilsbericht misschien toch niet de verwachte 14% van de aandelen in handen te krijgen van een Belgische werkmaatschappij van het distributienet voor elektriciteit en aardgas die actief is in 239 gemeenten in Vlaanderen. Wikipedia, ik heb het moeten opzoeken. Ook als ik de hyperlinks open lukt het me niet.’

Hans wordt er moedeloos van. ‘Over straat lopend zie je in de ogen van voorbijgangers dat ze doorwrochte opinies vormen over Eandis. Ik zeg dat vrank en vrij. Ik vind het maar niks dat ik ze niet kan doorgronden.’

Geen taboes. Geen censuur. Zo is Hans. Het mag niet verwonderen dat hij de wind fel van voren krijgt om zijn scherpzinnige bijdrage in dit toch heikele dossier. ‘Hoe kan hij dit zeggen? Hoe durft hij? Hij kan niet zomaar ongestraft beweren dat hij het maar niks vindt van het Eandis-dossier niks te snappen. Is de kwestie begrijpen per se beter? Dat kan hij niet weten. Die nuance vergeet hij. Kwade wil?’

‘Typisch deze tijd om heel luid je zegje te willen doen over dingen waarvan je geen kaas hebt gegeten. Hans kan beter zijn bek houden,’ nuanceren Eandis-deskundigen op Twitter.

Uit voorzorg weet Hans alvast dat de Chinese Muur niet echt vanuit de ruimte zichtbaar is.