Romina wordt moeder om vertederende babyfoto’s te kunnen delen

door The Vremde Mirror

‘Wil ik nog iets maken van mijn carrière op Instagram moet ik nu moeder worden.’ Na jarenlange ontkenning en selfies met andermans baby, kiest Romina nu bewust voor het moederschap.

baby

Amper 11 likes. Prutser.

Wie een blik werpt op het Instagram-profiel van Romina ziet foto’s van tientallen schattig ogende doch stinkende baby’s. ‘Kijk hier, in de couveuse. En deze, geleend op de trein, zo koddig. En hier, gevonden in een vondelingenschuif.’

‘Soms doe ik alsof ik de mama ben van het kind op de foto om verdere vragen te vermijden, behalve als de echte moeder reageert. Niet iedereen reageert daar even goed op, je wilt het echt niet weten. Die likes pakken ze me echter niet meer af.’

‘Maar om te blijven groeien, moest het authentieker. Het blijft schommelen rond de vijftien à twintig likes per foto. Sociale media zijn veeleisend. Om te scoren is een baby niet goed genoeg. Het moet jouw baby zijn.’

In afwachting van haar eerste kind blijft Romina de vaste tactiek trouw. ‘Eerst op Facebook een vurig  pleidooi voeren voor verplichte anticonceptie en dan ga ik weer op pad op zoek naar een Instagram-waardige baby.’

De website van Het Nieuwsblad werft drie nieuwe redacteurs aan. Iets kunnen wordt als overbodigheid beschouwd.