Verkeersverbod voor fietsers die tezelfdertijd niet kunnen whatsappen

door The Vremde Mirror

Het verkeer wordt nog altijd geterroriseerd door fietsers die niet aan het whatsappen zijn. Een ooit courante praktijk die nu definitief aan banden wordt gelegd.

weyts2

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil dit gevaar aanpakken. ‘Wie niet tezelfdertijd kan whatsappen en fietsen is een risico voor iedere andere weggebruiker. Sensibilisering alleen blijkt niet voldoende. De enige juiste beslissing is deze fietsers weren.’

Hebben die mensen dan geen greintje verstand? Minister Weyts wenst liever te benadrukken dat de overheid gratis cursussen stomdronken mijn autosleutels vinden, bellen achter het stuur en whatsappen op de fiets aanbiedt.

De elektrische fiets van Bertha (82) staat nu te koop. ‘Wanneer ik fietste, deed ik alsof ik aan het whatsappen was. Dat werkte tot ik door de politie werd betrapt die op de koop toe mijn tv-afstandsbediening in beslag nam.’

Terwijl oudere generaties zich vaak onoverwinnelijk wanen, zijn jongeren veel minder tolerant tegenover roekeloos gedrag in het verkeer. ‘Fietsen zonder te whatsappen? Dat kan echt niet. Niet dat ik er ooit iets van opmerk, maar het is levensgevaarlijk,’ vindt Demmy (14).