Huiver en beef: deze horrorclown schrijft columns

door The Vremde Mirror

De horrorclown wordt almaar vileiner. Deze jaagt niet alleen met hakbijlen, messen en vlammenwerpers toevallige passanten de stuipen op het lijf, zo blijkt nu er in de nabije omgeving van de VRT-toren een exemplaar is opgedoken dat zelf columns schrijft.

Geen uiterlijk vertoon, ogenschijnlijk geen kwade bedoelingen, alleen woorden die een masker dragen. Deze horrorclown doet er alles aan om niet als dusdanig geïdentificeerd te worden.

Toch is het een en ander geweten over hem. Hij vindt zichzelf heel geestig en het is Rik Torfs.

De horrorclown hanteert steeds dezelfde methoden. Hij maakt een ludieke opmerking alvorens luidop een column in het openbaar voor te dragen, kromme gedachtegangen opgesmukt met enkele erudiete uitdrukkingen om het geheel aannemelijk te laten lijken, waardoor het slachtoffer onbewust al snel een volledige column consumeert en hierna naar huis gaat.

Biologen staan voor een raadsel hoe dit type horrorclown zo lang weet te overleven zonder te stikken in zijn pseudo-intellectueel braaksel en gekunstelde diepzinnigheden. De rector van de KU Leuven Rik Torfs noemt het zelfs schrikwekkend, maar roept toch op om de horrorclown niet neer te schieten. ‘Het is belangrijker om te begrijpen dan om begrepen te worden.’