Barry wordt ondernemer om het land te redden

door The Vremde Mirror

‘Het land heeft mij nodig,’ weet Barry. ‘Zonder ondernemers staan we nergens. Wie creëert er welvaart? Stabiliteit in de economie? Wie zorgt er voor werkbaar werk? Voor jobs, jobs, jobs, jobs?’

Barry (links)

Barry (links)

‘Het land heeft jonge starters nodig in plaats van indolente nietsnutten.’ Barry heeft de boodschap begrepen. ‘Ik maak zonder veel tegenzin een halfuur per week vrij voor mijn eigen onderneming. Dat heeft alles met verantwoordelijkheid en burgerzin te maken. Als ik het land en de begroting kan redden gewoon door me te laten pluimen, dan is dat mijn verdomde plicht.’

Barry kent ook de verplichtingen van een ondernemer. ‘Ganser dagen twitteren over bananenrepubliek België en welke hel het hier is om zelfstandige te zijn. Dreigen met een verhuis naar het buitenland, maar toch blijven. Je derhalve superieur wanen, want je bent het land aan het redden. Meer respect eisen. Nodeloos neerbuigend doen over ambtenaren, Walen en andere werklozen. Vermoeiend. Hoe sommige ondernemers dit in hun eentje klaren. Diep respect. Gelukkig heb ik personeel.’

‘Dat betekent niet dat ik mijn verplichtingen als werkloze zal verwaarlozen,’ benadrukt Barry. ‘Wanneer ik me verslaap, kan mijn personeel naar de herhaling van Blokken ’s middags kijken en me hierover rapporteren. Het maakt mijn leven als werkloze alleen minder stressvol.’