Regering dagvaardt aarde

door The Vremde Mirror

De Belgische regering heeft de aarde voor de rechter gedaagd. Per graad dat deze verder opwarmt, eist de regering drie miljard euro schadevergoeding. Volgens premier Charles Michel (MR) een symbolisch bedrag.

‘Wij zitten maar mooi met de gevolgen van het onverantwoorde gedrag van de aarde. Waarom CO² vasthouden en niet uitstoten in het heelal? Ik zie vooral veel kwade wil en een extra last voor de economie,’ aldus Michel.

De federale regering dagvaardt daarom de aarde. ‘Ons dossier is ijzersterk. We moeten allemaal water bij de wijn doen om de economie te redden. En wat doet de aarde? Die warmt op. Een zorg die we wel kunnen missen als een Kamer blèrende Kristof Calvo’s.’

‘Nefast voor de economie,’ meent de premier. ‘Mensen die een vierde wagen willen kopen, zullen zich hier misschien schuldig bij voelen door de klimaatverandering. Onterecht. Het zijn helden. We moeten consumeren. Dat is goed voor de economie.’

Kunnen we dan niets zelf doen, premier? ‘Je kunt niet van mensen verwachten dat ze nadenken over hoe ze leven of zich een bewustere levensstijl aanmeten. Dat valt niet te rijmen met ons economisch denken. Je kunt niet van politici verwachten dat ze een visie hebben die de komende generaties een levensvatbaar perspectief aanbiedt. Dat hebben ze al voldoende bewezen.’

‘De economie, de economie, de economie, DE ECONOMIE.’ Zijn spreken stokt. Hij wilde kennelijk nog iets zeggen over de economie, maar zeker zullen we dat nooit weten. Premier, gaat het?