‘Radarbeelden bewijzen treinverkeer in België’

door The Vremde Mirror

Na jarenlange vruchteloze pogingen is het Rusland toch gelukt om met radarbeelden treinverkeer in België aan te tonen. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) spreekt van een scandaleuze provocatie.

Was dit de route van de gespotte trein? Volgens de Russen alvast wel.

Was dit de route van de gespotte trein? Volgens Rusland alvast wel.

De Russische ambassadeur is formeel. ‘Gistermiddag omstreeks 13u00 reed er een trein van Brussel-Zuid naar Antwerpen-Centraal. We hebben de route openbaar gemaakt. Het is hoogst twijfelachtig mocht deze voor het eerst gebruikt zijn.’

Volgens de Russische inlichtingendiensten zet België treinen in om mensen naar hun werk te brengen. En in bijzondere gevallen ook om ze weer naar huis te voeren.

Een ferme aantijging die in België in het verkeerde keelgat is geschoten. ‘De Russische ambassadeur is een fantast. De verouderde infrastructuur, de gammele treinstellen, het incapabele NMBS-bestuur. Geen politicus met een greintje verstand die eraan denkt om een mens hiervan afhankelijk te maken,’ aldus Reynders.

Toch houdt Rusland voet bij stuk: ‘Er kwamen door dit incident zes mensen maar een klein beetje te laat aan op hun werk. En de rode VRT heeft hiervan beelden, maar die houdt ze bewust achter.’