Rik Torfs ontvangt zichzelf in nieuw duidingsmagazine

door The Vremde Mirror

In het voorjaar van 2017 is er een hoofdrol weggelegd voor Rik Torfs in een nieuw duidingsmagazine op Canvas. Hij gaat er in discussie met zichzelf en na twee uur heeft één van de twee gelijk. ‘Als kijker kun je gewoon niet wegzappen voor je weet wie. Zo verslavend is het,’ verzekert men bij Canvas.

riktorfs

‘Rik Torfs heeft een mening over zaken van allerlei aard, hoewel je het hem niet geeft dat hij van al die markten thuis is,’ leidt Rik Torfs zijn vaste gast Rik Torfs in. ‘Ik geef enkele voorbeelden: mediageile publieke figuren en CETA.’

In een persbericht stelt Canvas dat de naam voor het nieuwe duidingsmagazine ‘Torfs & Torfs’ meteen op papier stond. ‘Vervolgens begon de zoektocht naar een geschikte presentator en gast. Er moest tussen beide reeds een zekere dynamiek aanwezig zijn. Na een grondige screening kwamen we uit bij Rik Torfs en bij Rik Torfs. Rik Torfs ziet zichzelf heel graag en dat is geheel wederzijds.’

Canvas garandeert dat alles in het werk wordt gesteld om Rik Torfs te redupliceren. Een voorrecht dat de zender zelfs Adolf Hitler nooit gunde.

‘De KU Leuven, waar ik als alumnus en nog om een andere reden die me niet schielijk te binnen schiet onderhand een kleine voet tussen de deur heb, houdt zich bezig met mijn reproductie. Het Canvas-publiek krijgt anders mogelijk de indruk naar een twee uur durende monoloog te kijken,’ duidt Torfs.

Geraakt Rik Torfs niet tijdig gereproduceerd, zal het programma zonder gast zijn. ‘Maar ook dat vormt geen probleem,’ aldus Torfs. ‘Ik heb niemand anders nodig om mezelf tegen te spreken.’