Als André (59) niet meer op moslims mag plassen, gaat hij op Vlaams Belang stemmen

door The Vremde Mirror

Op moslims plassen in het openbaar. Is het nog van deze tijd? Het Minderhedenforum stelt zich de vraag. André (59) weet niet wat hij hoort. ‘Een aanval op mijn identiteit. Als het zo zit, ga ik op het Vlaams Belang stemmen.’

vb

‘De emmer der vernederingen is vol,’ stelt André. ‘Voor een vrolijke Vlaamse traditie kun je toch alleen maar respect opbrengen? Of zie ik soms iets over het hoofd? En wat zullen ze ons nog allemaal afnemen? Word maar eens geen racist.’

‘Wij moeten ons altijd aanpassen. Maar als we dan respect eisen voor onze normen en waarden, ho maar. De goede wil moet van de beide kanten komen, anders houdt het op. Weet je wat het is? Het is dat politiek-correcte denken dat de hele maatschappij verziekt. Het zoekt problemen die er niet zijn en zet zo mensen tegen elkaar op.’

Wanneer plassen op moslims verboden wordt, stemt André op het Vlaams Belang. ‘Opgepast, ik ben geen racist, maar er zijn grenzen aan verdraagzaamheid. We plassen al eeuwen op moslims, tot de moslims kwamen en toen mocht het ineens niet meer. Van onze tradities blijven ze af.’

De politiek reageerde ook al. ‘André, blijf. André! Loop niet weg. Er zal werkelijk niks veranderen. Nee, echt. Je kunt ons vertrouwen, dat weet je toch. Maar dan wel voor ons blijven stemmen hé? André?’