Subsidies voor startende miljardairs

door The Vremde Mirror

Het aantal Belgen dat kiest voor de ambacht van miljardair is op één hand te tellen. De federale regering wil daar wat aan doen. Als duwtje in de rug ontvangen startende miljardairs voortaan subsidies.

money2

Het is niet goedkoop om miljardair te zijn. Je status verplicht het je om het breed te laten hangen, aan het eind van de maand is het op de miljardjes letten en je kunt nergens terecht.

‘Dat schrikt velen af,’ snapt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). ‘Het geld dat werklozen nu krijgen kan beter gaan naar mensen die miljardair willen worden, maar nog dat ene zetje nodig hebben.’

Toon (27) is dolgelukkig. ‘Ik droom al van kindsbeen af om miljardair te worden en besloot daarom archeologie te studeren. Na drie werkloze jaren begon het er beroerd uit te zien, maar dankzij de subsidies ga ik mijn kinderdroom toch kunnen verwezenlijken.’

Ook voor Antoine (33) komen de subsidies geen dag te vroeg. ‘Ik heb bewust jong geërfd. Maar de twijfel of ik mijn hoge levensstandaard kan blijven volhouden weegt. Keuzes dringen zich op. Een derde privéjet of een vierde cruiseschip? De subsidies zorgen ervoor dat ik niet hoef te kiezen en extra tijd heb om poen te versluizen naar een duister oord in de Caraïbische Zee.’

Als extraatje lanceert de overheid een gratis VDAB-opleiding voor toekomstige miljardairs. Hier is er vooral aandacht voor basisvaardigheden als achterpoortjes, toeval en Reto-Romaans.