Gwendolyn Rutten wil betutteling bij wet verbieden

door The Vremde Mirror

Voorzitster van Open VLD Gwendolyn Rutten heeft schoon genoeg van het betuttelende zwaaiende vingertje. Ze wil het nu bij wet verbieden.

rutten

‘Neem nu alcohol. Dat is geen vergif. Dat is echt de boodschap die je als politicus moet verkondigen. Zo briljant moedig ook. Al zeg ik het zelf.’ Voor Gwendolyn Rutten is het duidelijk. ‘Mensen worden te vaak betutteld. Dat mag niet meer.’

Rutten meent dat zulke maatregel geheel overeenstemt met de consequente koers die Open VLD al jaren vaart.

‘Aai mensen liever eens over hun hoofd, praat hen goesting in de toekomst aan en nijp hun strot tegelijkertijd dicht. Maar betuttel mensen niet met wetten en regeltjes. Die zijn ze spuugzat,’ weet Rutten. ‘Daarom komt zulk verbod er op het gepaste moment.’

Voor Senne (11) komt de wet geen dag te vroeg. ‘Ik heb voorrang van rechts altijd veel te schoolmeesterachtig gevonden. En God, die verkeerslichten. Als het groen is mag je door, bij rood moet je stoppen en oranje is yolo. Alsof het verkeer niet genuanceerder is dan drie kleuren. Zie ik er soms als een tienjarige uit?’

Volgens Germain (73) is Rutten behekst. ‘Ze hebben ons Teletekst al afgenomen, de praatpalen langs de Vlaamse autowegen, nu gaan ze betuttelen ook nog verbieden. Wat mag een mens tegenwoordig nog wel?’