Barry noemt opstaan work-out en is nog altijd moddervet

door The Vremde Mirror

Het kan zo niet verder. Barry (21) acht het zinvol zijn leven radicaal om te gooien en noemt opstaan vanaf heden een work-out. ‘Zonder opofferingen geen sixpack.’

Barry (links)

Barry (links)

Een work-out die minder dan een halve minuut duurt, maar efficiënter is dan een uur zigzagjoggen? Het is te mooi om waar te zijn. Toch gelooft Barry dat opstaan de beste work-out is. ‘Het moet wel pijn doen, anders doe je het niet goed.’

Die opvatting bestaat reeds langer. Opstaan is een uitputtende cardiovasculaire oefening die uiterste wilskracht vergt van een mens. Van complete rust naar volle activiteit in één wenk. Meedogenloos.

Het is 12u30. Barry demonstreert. Met een ultieme krachtinspanning tilt hij het laken en het deken die hem behoeden van de nachtelijke vrieskou de lucht in. Terwijl zijn armen verzuren, begint hij aan het volgende deel van de work-out. Hij zwaait het ene been uit bed, waarna het andere meteen volgt. Door zijn voeten op de ijselijke grond te zetten, veert de rest van zijn lichaam vanzelf op. Hij zit rechtop op zijn bed, maar om de work-out zo doeltreffend mogelijk te maken, komt het erop aan zo snel als kan recht te staan. Zijn verzuurde kuiten protesteren, maar héhé, het opstaan is gelukt.

Het resultaat laat zich raden. Barry is bekaf. Hij wrijft over zijn buik. Een tweede en een derde keer. Voelt hij dat nu goed? Hij kan het haast niet geloven. Geen sixpack. Om te bekomen van deze opdoffer kruipt hij weer onder de wol en valt in een diepe slaap die het herstel van een onmenselijke inspanning verraadt.

Barry is een doorzetter. Over drie weken probeert hij deze work-out gewoon opnieuw.