Vondst opiniestuk sluit intelligent leven op Mars uit

door The Vremde Mirror

De gedachte van intelligent leven op Mars kan definitief naar de prullenbak. Tot die conclusie komt de NASA nadat de ruimtevaartorganisatie er beelden kon maken van een opiniestuk.

mars

‘Zijn we dan toch alleen?’ Wetenschappers van de NASA zijn zeker. ‘Het opiniestuk op Mars aangetroffen op summiere afstand van een toren van ivoor laat geen verbeelding toe. Dit valt onmogelijk te rijmen met enige vorm van intelligent leven. Zelfs eencellige amoeben kunnen hiervan niet de bron zijn.’

Het opiniestuk in kwestie bevat enkele specifieke kenmerken: te lang, geen touw aan vast te knopen en in de tweede alinea een verwijzing naar de jaren dertig.

Over de identiteit van de auteur wordt nog getwist. Het opiniestuk is ondertekend door Kir F. Rots, waarschijnlijk de schuilnaam van een millennial. Toch wordt de piste van een idiote aandachtszoeker niet uitgesloten.

Hoewel de beelden en de inhoud ervan uniek zijn, kunnen NASA-wetenschappers hun ontgoocheling niet verbergen. ‘Dit is een uitwijkmogelijkheid minder voor de mens. De hypothese dat er mogelijk ooit intelligent leven was op Mars en dat de inslag van dit opiniestuk het einde van een beschaving inluidde, ligt nu voor de hand.’

Volgens criticasters heeft de Marsrover Curiosity de rode planeet zelf besmet. En is er kans op intelligent leven. Ook Europese wetenschappers zijn terughoudender. ‘Zolang we geen interviews met Gwendolyn Rutten vinden, valt intelligent leven op Mars nooit uit te sluiten.’