Wereldvreemde man stapt niet in de politiek

door The Vremde Mirror

De 47-jarige wereldvreemde Christophe kondigde gisteren zijn overstap naar de politiek niet aan. Hij sloeg ondanks herhaaldelijk aandringen een lucratief aanbod van N-VA af en blijft uitsluitend actief als jurist.

rechter2

Een opmerkelijke transfer die zich niet voltrekt. De 47-jarige Christophe denkt dat niet elke Syriër minstens twee huizen bezit, hij erkent de scheiding der machten en alsof dat niet volstaat kent hij Gwendolyn Rutten persoonlijk.

Die wereldvreemdheid maakt hem gegeerd wild. ‘Hij kon kiezen tussen een carrière als politicus, rector van de KU Leuven en professor Franse semiotiek. En wat besluit hij te zijn? Jurist,’ zuchten zijn ouders. ‘Al bij al een geluk. Het was dit of sportjournalist.’

Het was Theo Francken (N-VA) die afgelopen week heftig aan de mouw van Christophe trok. ‘Hoeveel keer krijg je de kans in je leven om een asielcrisis uit te bouwen? Hij heeft alle kwaliteiten om te slagen op mijn kabinet: totale wereldvreemdheid. Weet je dat hij zelfs niet gelooft dat meer dan de helft van de inwoners van Lubbeek meer dan een miljoen euro bezit? Om maar te zeggen.’

‘Het is veeleer uitzonderlijk dat wereldvreemde personen de lokroep van de politiek kunnen weerstaan,’ weet Rik Torfs zomaar.

N-VA bood Christophe nochtans een competitief salarispakket aan inclusief extralegale voordelen als gokken met het geluk van een ander. Francken kan Christophes njet dan ook niet begrijpen. ‘Die man is echt wereldvreemd.’