IS verbrandt kerstboom in video

door The Vremde Mirror

Terreurgroep IS heeft een video verspreid waarin het een kerstboom verbrandt. In gans Lubbeek wordt er geschokt gereageerd.

kerstboom

In de video is duidelijk te zien hoe een kerstboom in brand staat. Gedurende 45 minuten ondergaat die moedig en gelaten zijn lot. Door het lekker knetterend vuurtje ontstaat er een gezellige kerstsfeer: deze gruwel en beestachtigheid doen veel vragen rijzen over de authenticiteit van de video. Dit kan toch nooit het werk zijn van een mens?

Een van de meest geschokte zielen is staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). ‘Een afgrijselijke video van een brutale verbranding. Het zoveelste bewijs waartoe IS in staat is. Een platvloerse aanslag op onze christelijke tradities. Een uiting van de grootste minachting jegens onze westerse normen en waarden.’

Volgens inlichtingendiensten zullen kerstbomen in de eerste twee weken van januari op meerdere plaatsen in West-Europa het doelwit zijn van verbrandingsacties.

‘Door weerloze kerstbomen te viseren wil IS ons in het hart treffen,’ aldus Francken. ‘Ik mag er niet aan denken dat zulke horror in mijn dorp gebeurt.’

Francken wenst nog te melden dat op zaterdag 7 januari iedereen van harte uitgenodigd is op de kerstboomverbranding die dan in Lubbeek plaatsvindt.