Buitenlandse Zaken raadt alle niet noodzakelijke plundertochten in Gambia af

door The Vremde Mirror

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de veiligheid tijdens plundertochten in het West-Afrikaanse land Gambia niet langer garanderen. Vele landgenoten denken eraan dit negatieve plundertochtadvies aan hun laars te lappen.

gambia

Nu er zware onlusten worden verwacht in Gambia wijzigt het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken het plundertochtadvies voor Gambia. Code groen wordt code rood. Dat wil zeggen: wie wil plunderen doet dit geheel op eigen risico en is niet verzekerd voor enige fysieke of materiële schade. De hoogdringende plundertochten uiteraard niet inbegrepen.

Dagjestoerist in Banjul Kobe (35) vindt de maatregel fel overdreven. ‘We mogen niet zo snel toegeven aan de angst. Het is niet omdat er een burgeroorlog op de loer ligt dat we onze gewoonten onmiddellijk moeten veranderen. Wie weet valt het allemaal wel mee. Want in alle ernst, wat mag er op den duur nog wel?’

Ook Emmanuel (74) vindt het negatieve plundertochtadvies voorbarig en ontwaart een verborgen agenda. ‘Afrikaanse landen leegroven, de lokale bevolking onderwerpen en uitmoorden en er vreemdsoortige ziektes verspreiden: is dit de volgende mooie westerse traditie die moet sneuvelen op het altaar van de linkse politiek-correcte kerk?’

Sylvie (49) wijzigt haar reisplannen wel nu de noodtoestand in Gambia is afgekondigd. ‘Dan maar Frankrijk.’