Geëngageerde millennial spreekt racist aan: ‘Wifi?’

door The Vremde Mirror

Hannah (21) is een geëngageerde millennial. Zo eentje die de wereld wil verbeteren en daarvoor bij zichzelf begint. Gisteren nog verbaasde ze vriend en vijand toen ze een racist aansprak. ‘Wifi?’

11wifi

Ze moeten opboksen tegen dwaze vooroordelen: ze zijn nauwelijks geïnteresseerd in de wereld buiten hun smartphone en ze zijn jonger dan de meeste andere volwassenen. Millennials. Hannah bewees dat het ook anders kan.

‘Excuseer meneer. Ik weet dat u een vuige racist bent. Een die de meest ranzige reacties post op Facebook en verontwaardigd reageert wanneer iemand hem hierop aanspreekt, want je moet alles kunnen zeggen, maar dat gaat tegenwoordig niet meer, want de moslims waarna een volgende scheldkanonnade volgt. Ik wil niet dat u denkt dat ik u hierom een inferieur wezen vind, dat ik uw verwerpelijk taalgebruik veroordeel of dat u denkt dat mijn spijsverteringsstelsel een dubbele salto met driedubbele schroef in mijn lijf maakt wanneer ik zulke reacties lees. We maken allemaal fouten. We zijn allemaal zondig.’

Schrikachtig kijkt Hannah de racist aan en ze raapt nog één keer alle moed bij elkaar: ‘Is er hier toevallig ergens in de buurt gratis wifi?’

Wanneer de racist enigszins verbouwereerd op het punt staat haar van repliek te dienen, loopt Hannah heel hard weg en giet deze achtervolgingsrace zonder achtervolger in een vlog. ‘Ik ben blij dat ik het beeld over mijn generatie een beetje kon bijstellen.’