Nazi-vergelijkingen op school afschaffen: goed idee of politiek correct gehannes?

door The Vremde Mirror

De roep om nazi-vergelijkingen in de wiskundelessen af te schaffen klinkt steeds luider. Niet meer van deze tijd, luidt het daar. Aanhangers van nazi-vergelijkingen zien hierin een zoveelste aanval op een degelijke Vlaamse traditie.

naziverg

Educatief onverantwoord volgens de ene. Niets mis mee aldus de andere.

De vraag stellen alleen al was lange tijd taboe: nazi-vergelijkingen, het moet toch ook anders kunnen? Voor voorstanders van nazi-vergelijkingen het onweerlegbare bewijs dat de samenleving islamiseert.

Theo Francken (N-VA) vindt het idee de nazi-vergelijkingen af te schaffen zwakzinnig. ‘Stop met hysterisch te doen over zulke zaken. Zonder nazi-vergelijkingen gaat ons wiskundeonderwijs naar de knoppen. We moeten dit in een juiste context plaatsen. Het is niet zo dat het Arabische cijfersysteem geen kans krijgt in ons onderwijs. Misschien moeten we dat nu ook maar eens herbekijken.’

Schooltje ’t Canvas is alvast niet van plan te buigen naar de wensen van de politiek-correcte kerk. Directeur Frank Hanssen is formeel: ‘We doen het hier al zo sinds mei 1940. Ik zie geen reden om halsoverkop op een andere manier wiskunde te doceren.’

De grootste slachtoffers van een verdwijning zouden Kristof (13) en Mike (15) zijn. Deze übermenschen haalden op hun laatste test nazi-vergelijkingen 19,33/20.