N-VA wil Unia voor hetero blanke middenklasse mannen

door The Vremde Mirror

Het gelijkekansencentrum Unia is de kop van Jut in N-VA-kringen. ‘Hetero blanke middenklasse mannen vallen altijd uit de boot,’ klaagt Liesbeth Homans. ‘Ook voor racisten springt Unia maar zelden in de bres. Gelijke kansen?’

lhomans

‘Allochtonen beschikken niet over dezelfde kansen als hetero blanke middenklasse mannen, dat weten we inmiddels wel,’ zucht de Vlaamse minister van dingen waarover ze beter zwijgt zoals inburgering, gelijke kansen en armoedebestrijding.

‘Maar dat wil ook zeggen dat hetero blanke middenklasse mannen niet dezelfde kansen bezitten als allochtonen. Hoor je hen jammeren? En hoor je het Unia daar ooit over? Die selectiviteit typeert de organisatie,’ fulmineert Homans.

Kurt (43) is een schrijnend geval van een hetero blanke middenklasse man. Zijn getuigenis is niet voor gevoelige zielen. ‘Op mijn 21ste een bedrijfswagen en een eigen villa in de stadsrand die twee jaar geleden is afbetaald, elke winter op skivakantie, ik kom kortom niks tekort.’

‘Op steun van het Unia hoeft Kurt niet te rekenen,’ vult Homans aan. ‘Discriminatie. Ook andere meerderheidsgroepen zoals politici met een mandaat in de Raad van Bestuur van Telenet en de zonen van Jacques Borlée komen in de verslagen van Unia niet voor. Eerlijk?’