Asociale fietser weigert aardbol mee naar de verdoemenis te helpen

door The Vremde Mirror

Maak kennis met Sebastiaan, 29 jaar en recalcitrant. ‘Waarom kan hij niet gewoon zoals iedereen een stressaanval krijgen in de file?’ vraagt zijn ongerust moedertje zich af. Tja, dat vragen we ons allemaal af.

Een optocht van egoïsten in Nederland, zo erg is het in Vlaanderen gelukkig niet.

Vlaams minister van wat ooit Natuur was Joke Schauvliege (CD&V) predikt rust. ‘Laat een eenzaat het niet voor het leeuwendeel van de mensen verpesten, die solidair hun steentje bijdragen om de onherstelbare ineenstorting van onze planeet te realiseren.’

‘We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om eendrachtig de aarde te slopen,’ herhaalt ze. ‘Ik weet dat mij later niets te verwijten zal vallen en de verkeersbulletins bewijzen dat dit voor vrijwel alle Vlamingen geldt.’

Maar niet voor Sebastiaan, die verstrikt geraakt in zijn eigen web van doorzichtige excuses om over negen dagen te kunnen zeggen: die apocalyps, niks mee te maken. En het is zo gevaarlijk buiten voor een fietser, Sebastiaan. Maar hij voelt nu eenmaal die drang. Als dat maar goed zal gaan. Straks wordt hij door een wagen opgeveegd.

Misschien wel door Anthony (33) die zopas is teruggekeerd van de bakker 620 meter verder, wanneer hij zijn gal uitspuwt. ‘Weet je wat het is? Die linkse, politiek-correcte moraalfascisten willen ons een schuldgevoel aanpraten dat de aarde kapot gaat. Maar het zal niet lukken. Het is ook hun verantwoordelijkheid.’

Ook het verbond der eeuwelingen reageert emotioneel. ‘Ons levenswerk straks naar de haaien. De jeugd van tegenwoordig denkt alleen maar aan zichzelf. Het waren wij wel die begin jaren veertig al heel dicht bij een totale verwoesting waren. Daarna hebben we jarenlang geïnvesteerd in vergiftigingsstrategieën van de aarde. Respectloos mochten we het resultaat van onze jarenlange inspanningen niet van op de eerste rij meemaken.’